CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    
CADCollege logo

Leerboek en naslagwerk Inventor 2008, Computer Ondersteund Ontwerpen

Auteur ir. R. Boeklagen

Inventor is een gebruiksvriendelijk parametrisch 3D ontwerp programma voor de machinebouw. Het is ontwikkeld door Autodesk, de makers van AutoCAD. In vergelijking met andere 3D programma´s is de leertijd kort en bent u minder bezig met het modelleren en meer met de functie van uw ontwerp. Zo tekent u een aantal hartlijnen en verandert u deze met een druk op de knop naar een frame.

Het boek is van oorsprong Nederlands met natuurlijk ook Nederlandse tekennormen. Dit gebonden boek is geschreven in een prettig leesbare stijl, met veel voorbeelden en illustraties, achtergrondinformatie en handige tips. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich uitstekend voor zelfstudie. Een echte aanrader voor de beginnende- en (ver)gevorderde Inventor gebruiker.

Alle basisfuncties van het werktuigbouwkundig CAD ontwerpen worden uitgebreid behandeld met ondermeer plaatwerk- en lassen en schroefverbindingen. Gevorderde onderwerpen zoals styles en templates, Vault, adaptiviteit en maat- en vormvarianten worden onder de loep genomen. Ook treft de lezer alles over Design Accellerator en Inventor Studio. Verder specialistische zaken als sterkteberekeningen maken met behulp van Eindige Elementen Methode (FEA). En natuurlijk komen alle specifieke vernieuwingen van deze versie aan bod, zoals ook de sterk verbeterde koppelingen met AutoCAD.

Bestelgegevens

Titel: Inventor 2008, Computer Ondersteund Ontwerpen
Auteur: ir. Ronald Boeklagen
Uitgever: TEC / CADCollege te Nijmegen, 024-3565677
Distributie voor de boekhandel: Centraal Boekhuis,  voor Belgie: Agora Aalst
Uitvoering: gebonden
Bestel direct:
ISBN: 978-90-72487-56-8

Nieuw

Inventor 2008 is over de hele linie verbeterd. De interface is meer toegespitst op AutoCAD gebruikers. Het programma is aanmerkelijk sneller dan voorgaande versies. Het maken van frames en plaatwerk is nu nog makkelijker.
In het boek zijn de vernieuwingen van Inventor doorgevoerd. Er zijn nieuwe hoofdstukken over werkvlakken en over frame generator.

Omslag

De helikopter op het omslag is gemaakt met Inventor 2008 door Boely Hofstede, eerste afgestudeerde van het HBO-traject Mechanical Designer bij TEC.

Pagina´s

Pagina´s: 1200 pagina´s
Illustraties: >2000 stuks
Onderwerpen en aantal pagina's:
Inventor in vogelvlucht, Projecten 80 pagina´s
Schets (eng: sketch) 150 pagina´s
Vorm (eng: feature) 235 pagina´s
De 2D Tekening (eng: drawing) 110 pagina´s
Samenstelling (eng: assembly): met o.a. adaptiviteit en Lassen 140 pagina´s
Frames (Frame generator) 60 pagina´s
Plaatwerk (eng: sheet metal) 110 pagina´s
Ontwerpen, met o.a. iAssembly, Design Accelerator, Inventor Studio 145 pagina's
Eindige Elementen Methode (eng: FEA) 105 pagina´s
Diversen: Vault, Installatie 45 pagina's

Tip

Installeer Inventor met de installatiehandleiding van dit boek. Deze handleiding zorgt ervoor dat u werkt met Nederlandse normen en met Nederlandse bibliotheek onderdelen. Door het weglaten van exotische bibliotheken wordt Inventor aanmerkelijk sneller.

Instructiefilmpjes

instructiefilm Inventor leert u vooral door oefening. Er zijn honderden oefeningen opgenomen in dit boek. Als extra service bij dit boek heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen te demonstreren. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug. Kies in het menu links voor Uitgewerkte oefeningen.


TEC / CADCollege, Kerkenbos 1018b, NL-6546 BA Nijmegen, tel: 024-3565677, fax: 024-3541931 email: info@ cadcollege.nl