CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    

CADCollege Cloud: De regels van de technische tekening


Een serie online lessen die de regels van de technische tekening uitlegt volgens de Nederlandse normen. Een tekening is meer dan een projectie van aanzichten. In de lessen van CADCollege cloud komen alle regels van de technische tekening  aan bod zoals de notaties voor bematen en de symbolen. De regels over aanzichten komen niet uitgebreid aan bod in CADCollege Cloud. Deze regels over aanzichten worden namelijk behandeld in het programma CARD.
Omdat de regels van een technische tekening per vakrichting anders zijn, bestaan er verschillende programma┬┤s voor de bouw-, metaal-, installatie, elektro en autotechniek. De lessen van CADCollege Cloud staan volledig op internet. Ieder programma uit de serie maakt gebruik van dezelfde eenvoudige interface voor leerling en docent. De inhoud van de lessen is geheel vakgericht. Naast de verschillende programma's voor Tekeninglezen is er ook het programma Trainer CAD voor het leren tekenen met een CAD systeem. Trainer CAD is niet vakgericht.

Nieuw Cloud

De voorgaande versie van deze programma's heette CADCollege Series 5.3. Deze werkte zowel op internet als op de server van de school. Bij deze oude versie moest de docent of systeembeheerder altijd een programma installeren. De nieuwe versie CADCollege Cloud werkt volledig via internet. Zowel de leerling als de docent hoeft niets te installeren. De docent maakt klassen aan, voegt eventueel leerlingen toe en zet de toetsen uit of aan. De resultaten worden beheerd vanuit een internet browser. De leerlingen volgen de lessen via Internet Explorer, Chrome, Safari of Puffin op een pc, een mac of ipad. De lessen kunnen zowel thuis als op school gevolgd worden. U kunt de leerlingen bijvoorbeeld thuis laten oefenen, terwijl u op school de toetsen afneemt. U zet daarvoor de toetsen alleen op een bepaald moment aan.

De docent kan leerlingen en klassen via het internet beheren.

Belangrijkste voordelen van CADCollege Cloud

  • Voor de leerlingen leuk en duidelijk. De lessen zijn geschreven in Flash. Hierdoor zijn deze leuke en meer interactief. Uren lessen met veel interactie. 
  • Voor de docent makkelijk: De docent hoeft niets te installeren en heeft toch overzicht over de voortgang van alle leerlingen.
  • Voor de systeembeheerder makkelijk: Er hoeft niets geinstalleerd te worden.

Technische specificaties

  • Leerlingcomputer Internet Explorer 7 en hoger, Apple safari en Google Chrome. Op de leerlingcomputer moet Flash zijn geinstalleerd. Voor een iPad of iPhone is een browser nodig die flash ondersteunt bv Puffin)
  • Docentencomputer:  Internet Explorer 7 en hoger, Apple Safari, Google Chrome of iPad. Flash is niet nodig.