CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    

Cursus Fusion 360

Deze cursus is bedoeld voor startende bedrijven, docenten of ondernemers met een goed idee die deze willen uitwerken tot een werkend prototype. Het is bij uitstek geschikt voor industriƫle ontwerpers, uitvinders en ontwikkelaars. Fusion 360 is een onvervalst CAD CAM ontwikkelomgeving. Omdat we begrijpen dat het draait om snel tot een product te komen, is de cursus compact, praktisch en eindigt de cursus met een fysiek product dat tijdens de cursus ontworpen uitgewerkt en gefreesd is.

Fusion 360

Dit programma is gericht op nieuwe  producten. Het is niet bedoeld voor varianten van producten of voor exact uitgewerkte tekeningen. Fusion is tegenwoordig een parametrisch tekenpakket. Het kan gebruikt worden om snel iets nieuws op te zetten. U gebruikt dit programma op de Mac of op Windows.  Omdat een groot gedeelte van dit programma in de cloud loopt hoeft u bijna niets te installeren. Het programma is goedkoop en compleet. U betaalt alleen voor de tijd dat u het programma gebruikt en zelfs dan kost het weinig. U simuleert uw ontwerpen en u maakt CAM bestanden aan om uw prototypen te frezen of u maakt stl-files aan voor een 3D print.  Kortom dit is het programma voor uw ontwikkelafdeling.

CAD

CAD  staat voor Computer Aided Design. De computer met Fusion wordt dan gebruikt om een ontwerp uit te werken en/of te simuleren. In de cursus wordt de beginselen van het CAD ontwerpen uitgelegd. U maakt onderdelen en samenstellingen. Er wordt in de cursus gewerkt op Windows computers.

Samenwerken

Het programma Fusion is ontwikkeld met samenwerken in gedachte. Een projectteam deelt het ontwerp in de cloud. Iedereen van het projectteam kan ieder moment bij het ontwerp, waar hij of zij ook is, met Windows of Apple. Alle veranderingen worden bijgehouden en u kunt elk moment teruggaan naar een vorige stap. In de historie wordt bijgehouden wie de verandering heeft gemaakt, wanneer en waarom. 

FEA

FEM staat voor Finite Element Analysis. De computer simuleert de spanningen en vervormingen. U kunt met Fusion vooraf bepalen of het onderdeel sterk genoeg is en aanpassen voordat het gemaakt wordt.

CAM

CAM staat voor Computer Aided Manufacturing. Fusion maakt de bestanden aan voor de aansturing van de frees- of draaibank. In de cursus leert u de beginselen van het aanmaken van NC (Numeric Control) bestanden. Er wordt in de cursus gewerkt met een 3D printer en met een NC machine. Het ontwerp dat u in het eerste gedeelte van de cursus heeft aangemaakt, wordt in het tweede deel van de cursus geprint en uitgefreesd. 
 

Doelgroep Ontwikkelafdeling
Voorkennis niet nodig
Duur 2 dagen
Lesmateriaal Schriftelijk cursusmateriaal
Certificaat Autodesk Authorised Training Centre (ATC), wereldwijd erkend
Plaats Nijmegen (of op locatie)
Data en prijs cursuskalender
Aanmelden