CADCollege logo
menu    inhoud        print    contact     cursuskalender    

AutoCAD, Inventor, Revit of 3ds Max cursus

In een kleine groep, onder deskundige leiding, legt u de basis die u jarenlang CAD plezier verschaft. U leert op beginners- of specialisten niveau hoe u efficiënt tekent met AutoCAD, AutoCAD LT, Inventor, Revit of 3ds Max.Duizenden cursisten zijn u al voorgegaan. kennis te verzorgen als ook specialisten op een hoger niveau te kunnen brengen, staat TEC garant voor doorgroeimogelijkheden. TEC noemt men daarom ook wel Het CAD College.

 

Uw persoonlijke leertraject

De verschillende cursussen sluiten naadloos op elkaar aan. De kennis die u opdoet bij de ene cursus vormt de voorkennis voor de volgende cursus. (Zie voor AutoCAD en voor Inventor )

Cursus traject
Cursus traject

TEC levert als enige in Nederland een totaalconcept in opleiden:

De lessen zijn dus niet het eindpunt, maar het beginpunt van uw leertraject.

 • cursussen die u snel op weg helpen,
 • HBO-opleidingen en MBO-opleidingen, puur en alleen in CAD,
 • Nederlandstalige boeken bij de les die u na de cursus gebruikt voor oefening, verdieping en naslag.
 • U krijgt 30 dagen versies van de software mee, zodat u rondom de cursus thuis kunt oefenen.
 • U krijgt een symbolen CD mee om uw werk te vergemakkelijken.
 • U kunt instructiefilmpjes bekijken die u helpen als u thuis of op het werk vastzit.
 • Er is ook extra oefenmateriaal
 • en uitgebreide toetsen op internet.

Oefenen

Vaak moet u tussen twee cursussen eerst een aantal maanden oefenen. Als u meerdere cursussen achter elkaar wilt volgen, dan kunt u deze samenstellen met het schema dat hiernaast staat. U kunt ook contact opnemen met een van onze adviseurs.

Autodesk certificaat

ATC AutoCAD Training CenterTEC is een 'Autodesk Authorised Training Centre'. Na afloop van een cursus krijgt u uw Autodesk certificaat uitgereikt. Het 'Autodesk ATC Course Completion Certificate' is wereldwijd erkend en wordt alleen verstrekt bij een door Autodesk erkend en gecontroleerde hoge kwaliteitsopleiding. Ook uw docent  staat op dit certificaat vermeld.

Autodesk Certification Centre

Ook kunt u bij TEC deelnemen aan het Autodesk Certification Program (ACC) waarbij u examens aflegt om een Autodesk Certified User te worden!

HBO-certificaat

Bij afsluiting van een deeltijd HBO-opleiding ontvangt u, naast de tijdens de opleiding behaalde Autodesk-certificaten, een door de overheid erkend HBO-certificaat. Tevens mag u de titel Autodesk Certified Engineer (ACE) achter uw naam voeren.

Optimale werkplek met 3D printer

U beschikt tijdens de cursus over een professionele werkplek met internet en u tekent met de software-versie naar keuze (voor AutoCAD geldt zowel de volledige- als de LT versie). In het pand van TEC biedt het ruime leslokaal de nieuwste technische snufjes zoals Classroom Management software, een 3D muis (Spacepilot), 24" beeldscherm en HP Z240 Werkstations. En in het huidige 3D-tijdperk mag een heuse 3D printer natuurlijk niet ontbreken. Dit is dan ook de nieuwste aanwinst voor het cursuslokaal. Bekijk hoe de tekeningen vorm krijgen in 3 dimensies!

De cursussen kunnen ook binnen uw bedrijf worden gegeven. Dit heeft als voordeel dat u in overleg met onze opleidingscoördinator de cursusinhoud geheel kunt afstemmen op uw eigen organisatie.

Lesmateriaal

En natuurlijk ontvangt u gratis bij uw cursus het standaard werk voor de AutoCAD, de AutoCAD LT of Inventor gebruiker 'Computer Ondersteund Ontwerpen'. Het meest gebruikte boek in de bedrijven en opleidingsinstituten. U kunt dit Nederlandstalige boek gebruiken om thuis verder te studeren. Bij de balie haalt u een gratis 30-dagen CD of DVD van AutoCAD of Inventor. 

Uw cursusinstituut is een prijswinnaar

Aan het eind van iedere cursus wordt door de cursisten een evaluatieformulier ingevuld. De punten waarop de beoordeling plaatsvindt zijn: Begeleiding, cursusmateriaal, lesomgeving en docent. Het Autodesk-seizoen loopt van maart tot februari en aan het eind wordt gekeken welke ATC's over de hele wereld het beste scoren. TEC kreeg de hoogste score van alle ATC´s (Autodesk Training Centre), in de Nederland voor seizoen 2005-2006. Ook voor seizoen 2006-2007 heeft TEC de award in ontvangst mogen nemen als beste ATC van de Benelux. Uitslagen voor seizoen 2007-2008 zijn bekend gemaakt en .... ja hoor, TEC / CAD College mag Nederland weer vertegenwoordigen als winnaar! Autodesk blijft evalueren, maar reikt nu geen awards meer uit.

Studiekosten aftrekbaar

Er zijn verschillende mogelijkheden voor aftrek van studiekosten van belastinggelden en het verkrijgen van subsidie voor opleiding binnen bepaalde branches.

 • Aftrek bij Inkomstenbelasting particulier
  De opleidingskosten kunnen worden opgevoerd bij de aangifte inkomstenbelasting. Studiekosten zijn –onder bepaalde voorwaarden- als persoonsgebonden aftrek aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. In aanmerking komende scholingsuitgaven zijn alle kosten die rechtstreeks op de studie of opleiding betrekking hebben (lesgeld, leermiddelen, schrijfmateriaal, e.d.). Op voor de studie aangeschafte duurzame zaken, zoals een computer, zal moeten worden afgeschreven. Uitgaven voor kosten van levensonderhoud, werkruimte en reizen behoren niet tot de scholingsuitgaven.
  Stimuleren scholing 1/1/2012: Om extra scholing te stimuleren worden de aftrekmogelijkheden verruimd. De drempel in box 1 voor aftrek van scholingsuitgaven wordt verlaagd naar € 250,-. Dit betekent dat uitgaven voor scholing voortaan vanaf € 250,- aftrekbaar zijn in plaats van vanaf € 500,-.
 • Vermindering op Loonbelasting/Premie volksverzekering werkgever
  Daarnaast is er de mogelijkheid van afdrachtvermindering in het kader van onderwijs. De werkgever betaalt dan minder loonbelasting en premie volksverzekeringen voor het personeelslid dat een opleiding volgt.
 • Branchegerichte subsidies
  Opleiding en Ontwikkelingsfondsen dragen financieel bij aan de scholing van werknemers in hun branche. Grote O+O-fondsen, met veel mogelijkheden, zijn te vinden in de volgende branches: horeca, bouwbedrijf (Loopbaantraject Bouw & Infra), metaalindustrie, metaalbewerking (OOM), motorvoertuigen (OOMT), elektrotechniek en installatie (OTIB), bakkersbedrijf, meubelindustrie (SSWM), timmerindustrie (SSWT), confectie-industrie (OOC). Kleinere fondsen zijn te vinden in de groenten- en fruithandel, de parketvloerbranche of de koeltechniek.
 • Europese subsidies voor scholing
  Vanuit de Europese Unie zijn er regelmatig subsidieprogramma’s waarvan ook werkgevers kunnen profiteren. Het nieuwste programma ESF wil werknemers beter toerusten voor de arbeidsmarkt.

Tip

Vraag uitgebreide informatie aan via de contactpagina