CADCollege logo

Inventor

Inventor is een CAD programma dat is toegespitst op de metaal- en kunststofbranche. Het is een 3D programma waarbij de tekenaar of constructeur het model kan bekijken en zelfs kan testen voordat het gemaakt is. Achteraf worden vanuit het 3D model de 2D tekeningen gegenereerd. De tekenaar hoeft deze alleen van de juiste notaties te voorzien.

De tijdwinst van deze 3D programma's zit vooral in de productie. Doordat het ontwerp al getest is in de tekenkamer neemt het aantal fouten in de productie af en wordt de productiesnelheid groter.

De Inventor Boeken

De boeken zijn dusdanig van opzet dat iedereen deze makkelijk kan volgen. Ieder hoofdstuk bestaat uit theorie, geleide instructie en oefeningen.

  • Theorie: De theorie beschrijft de toepassing in duidelijk Nederlandse taal en inhoudelijk volgens de Nederlandse normen.
  • Geleide instructie: De geleide instructie leidt u stap voor stap door alle onderwerpen, van eenvoudige tot ingewikkelde mogelijkheden. Ter ondersteuning ziet u heel veel afbeeldingen en zijn de boeken daardoor dikker en makkelijker dan de boeken die alleen de theorie beschrijven.
  • Oefeningen: Aan het eind van ieder hoofdstuk staan oefeningen die u zelf uit kunt proberen. Als u niet uit een opgave kunt komen, dan bekijkt u de filmpjes (Uitgwerkte oefeningen) over deze opgave op internet.

Tip

Kies altijd het boek dat aansluit bij de versie van uw programma. Als u werkt met een ouder boek terwijl u een nieuwere versie van Inventor heeft, dan ontbreken er functies en komen de schermafdrukken niet overeen met uw scherm. Dit betekent niet altijd dat een bepaalde taak niet kan, maar alleen dat dit op een andere manier moet gebeuren.