CADCollege logo

AutoCAD boeken

De AutoCAD boeken van TEC zijn de standaard in Nederland. Er zijn in de loop van de jaren meer dan 100.000 van deze boeken verkocht. Ieder jaar komen er drie nieuwe AutoCAD boeken uit.

AutoCAD is een algemeen CAD programma. Het programma bestaat al meer dan 30 jaar. Er zijn meer dan 3.5 miljoen geregistreerde gebruikers. Het kan dan ook gerust de standaard in de CAD wereld genoemd worden. Als iemand u een tekening opstuurt, dan is dat vrijwel altijd een AutoCAD tekening. Voor branches zoals de bouw waarbij een hele bedrijfskolom met dezelfde tekening moeten werken is zo'n standaard een must. Er bestaan twee verschillende uitgaven van AutoCAD.

AutoCAD

Met AutoCAD kunt u 2D tekeningen maken, 3D modellen en u kunt AutoCAD aanpassen met vier verschillende programmeertalen.

AutoCAD LT

Met AutoCAD LT kunt u 2D tekeningen maken. Sommige 2D functies van AutoCAD ontbreken in LT. Functies voor het 3D modelleren ontbreken volledig. Het aanpassen van LT beperkt zicht tot het maken van scripts voor het menu en de toolpalette. Het AutoCAD LT programma wordt vooral gekozen, omdat deze goedkoper is dan AutoCAD.

AutoCAD is niet toegespitst op een speciale branche, zoals Inventor voor de metaal of Revit voor de bouw. Daarentegen is AutoCAD wel heel makkelijk toe te spitsen op een bepaalde taak. Het kost wel moeite, maar u kunt daarmee een bredere automatisering bereiken.

De AutoCAD Boeken

De boeken zijn dusdanig van opzet dat iedereen deze makkelijk kan volgen. Ieder hoofdstuk bestaat uit theorie, geleide instructie en oefeningen.

  • Theorie: De theorie beschrijft de toepassing in duidelijk Nederlandse taal en inhoudelijk volgens de Nederlandse normen.
  • Geleide instructie: De geleide instructie leidt u stap voor stap door alle onderwerpen, van eenvoudige tot ingewikkelde mogelijkheden. Ter ondersteuning ziet u heel veel afbeeldingen en zijn de boeken daardoor dikker en makkelijker dan de boeken die alleen de theorie beschrijven.
  • Oefeningen: Aan het eind van ieder hoofdstuk staan oefeningen die u zelf uit kunt proberen. Als u niet uit een opgave kunt komen, dan bekijkt u de filmpjes (Uitgewerkte oefeningen) over deze opgave op internet.

Tip:

Kies altijd het boek dat aansluit bij de versie van uw programma. Als u werkt met een ouder boek of met LT, terwijl u AutoCAD heeft, dan ontbreken er functies en komen de schermafdrukken niet overeen met uw scherm. Dit betekent niet altijd dat een bepaalde taak niet kan, maar alleen dat dit op een andere manier moet gebeuren.