CADCollege logo

Cursus Revit

Autodesk Revit helpt u als architect, bouwkundig tekenaar of aannemer bij het vastleggen en analyseren van het gebouw van concept tot de details. De software is speciaal ontwikkeld voor het building information modeling (BIM). Met BIM wordt het maken van een 3D model van een gebouw bedoeld. Dit model moet aangevuld zijn met extra bouwinformatie zoals de gegevens voor het bestek. U maakt een 3D model, duidelijke tekeningen en details en u berekent de hoeveelheden.
Bij de cursussen van het CADCollege krijgt u een Nederlandstalig boek. Families die in Nederland gebruikt worden en Nederlandse Templates. Kortom na de cursus kunt u direct aan de slag.


Cursussen Revit


  • Studeren in kleine groep
  • Nederlandstalig lesmateriaal
  • Autodesk Certificaat
  • incl. Symbolenbibliotheek 9000
  • incl. Leer- en naslagwerk
Cursusplanner bel voor advies op maat:
024 356 56 77 of type uw vraag

Cursus Revit Basis

U bent architect, bouwkundige of anderszins werkzaam in de bouw en u wilt uw ontwerpen en plannen duidelijk maken aan de mensen om u heen. Met Revit kunt u alles tot in detail en in 3D tonen. Voor de beginner is er de basiscursus Revit. Cursusduur: 4 dagen.
In deze basiscursus krijgt u een introductie van het Building Information Modeling; BIM, Gebouw-informatiemodel. U leert omgaan met Revit, van de projectdefinitie, de user interface de Revit elementen en -families. Alles om een gebouw uit te werken vanaf de wanden, de muurdoorbrekingen en het tekenen van details. Bovendien de constructiedocumentatie en de presentatie van het gebouw, met gerenderde afbeeldingen en mooie virtuele rondleidingen.  


Cursus Revit Gevorderd

U bouwt verder aan uw kennis en vaardigheden van Revit met ondermeer ontwerpvarianten, projectopzet en -planning maken, families  aanmaken. Cursusduur: 4 dagen.
In deze cursus leert u onder andere het Importeren en exporten bestanden, het Conceptueel ontwerp, het maken van gecompliceerde onderdelen en van In-Place, component, of geneste families. U leert over component groups en over analyses. U ontwerpt in fases met ontwerpopties, interference-checks en, ruimteoverzichten.

Tip voor werkgevers, werknemers en werkzoekenden in de bouw: Loopbaantraject Bouw & Infra voor begeleiding en financiële ondersteuning bij opleidingen.


Cursus Revit Expert

U bouwt in de cursus Revit Expert verder aan uw kennis en vaardigheden van Revit met een breed scala van onderwerpen. Met onder meer het werken met de extra bouwinformatie, het samenwerken in een BIM project en het aanmaken van nieuwe families. Met deze krachtige tools en geavanceerde technieken werkt u efficiënter en verkrijgt u betere en meer professionele resultaten. 


Cursus Revit Installatietechniek

Deze vierdaagse cursus wordt gegeven met Revit en haar mogelijkheden voor Installatietechniek.
U kunt deze cursus volgen als u basiskennis- en vaardigheden van Revit heeft verworven en werkzaam bent in de mechanische-, elektrotecnische- en sanitair installaties.


Cursus Renderen in 3ds Max

Deze twee-daagse cursus wordt gegeven met 3ds Max.
U kunt deze cursus volgen als u basiskennis- en vaardigheden van Revit heeft verworven. Met deze cursus leert u flitsende klantenpresentaties te maken.