CADCollege logo

Revit boeken

De Revit boeken van TEC zijn gebaseerd op de praktijk. Revit is een speciaal CAD programma waarmee 3D modellen en 2D tekeningen gemaakt worden voor de bouw. Het is de laatste jaren gegroeid tot de standaard in Nederland. Als iemand u een 3D model opstuurt dan is dat vaak een Revit project. Voor branches zoals de bouw waarbij een hele bedrijfskolom met dezelfde project moeten werken is zo'n standaard een must.

BIM

BIM, Building Information Modelling,  betekent eenvoudig gezegd: Samenwerken in een 3D model waarin bouwinformatie is opgenomen. Om de samenwerking optimaal te laten verlopen is het handig dat iedereen met hetzelfde programma werkt. Dit is in het verleden bij het 2D tekenen gebeurd met AutoCAD en gebeurt nu bij het 3D modelleren met Revit.

Revit

Revit is volledig toegespitst op de bouw. Het is mogelijk om met een beperkt aantal klikken het concept van een woning te maken. Dat kan ook met andere software, zoals Sketchup, maar Revit heeft dan niet alleen het concept klaar, maar ook alle tekeningen volgens de gebruikelijke tekenafspraken.

De Boeken

De boeken zijn dusdanig van opzet dat iedereen deze makkelijk kan volgen. Ieder hoofdstuk bestaat uit theorie, geleide instructie en oefeningen.

  • Theorie: De theorie beschrijft de toepassing in duidelijk Nederlandse taal en inhoudelijk volgens de Nederlandse normen.
  • Geleide instructie: De geleide instructie leidt u stap voor stap door alle onderwerpen, van eenvoudige tot ingewikkelde mogelijkheden. Ter ondersteuning ziet u heel veel afbeeldingen en zijn de boeken daardoor dikker en makkelijker dan de boeken die alleen de theorie beschrijven.
  • Oefeningen: Aan het eind van ieder hoofdstuk staan oefeningen die u zelf uit kunt proberen. Als u niet uit een opgave kunt komen, dan bekijkt u de filmpjes (Uitgewerkte oefeningen) over deze opgave op internet.

Tip:

Kies altijd het boek dat aansluit bij de versie van uw programma. Als u werkt met een ouder boek, dan ontbreken er functies en komen de schermafdrukken niet overeen met uw scherm. Dit betekent niet altijd dat een bepaalde taak niet kan, maar alleen dat dit op een andere manier moet gebeuren.