CADCollege logo

AutoCAD, Inventor, Fusion 360, Revit of 3ds Max cursus

In een kleine groep, onder deskundige leiding, legt u de basis die u jarenlang CAD-plezier verschaft. U leert op beginners- of specialisten niveau efficiënt tekenen, construeren en ontwerpen met AutoCAD, Inventor, Fusion 360, Revit of 3ds Max. Duizenden cursisten zijn u al voorgegaan en velen zijn doorgeroeid tot specialisten niveau. TEC noemt men daarom ook wel Het CAD College.

 

Uw persoonlijke leertraject

De verschillende cursussen sluiten naadloos op elkaar aan. De kennis die u opdoet bij de ene cursus vormt de voorkennis voor de volgende cursus. (Zie voor AutoCAD en voor Inventor )

Cursus traject
Cursus traject

TEC levert als enige in Nederland een totaalconcept in opleiden:

De lessen zijn dus niet het eindpunt, maar het beginpunt van uw leertraject.

 • Cursussen die u snel op weg helpen,
 • HBO-opleidingen puur en alleen in CAD,
 • Nederlandstalige boeken bij de les die u na de cursus gebruikt voor oefening, verdieping en naslag,
 • U krijgt een link bij de cursus om te oefenen met een demo versie (30 dagen)
 • U krijgt bij AutoCAD 8000 symbolen mee om uw werk te vergemakkelijken,
 • U krijgt bij Revit algemeen toepasbare templates (families) mee om uw werk te vergemakkelijken,
 • U kunt instructiefilmpjes bekijken die u helpen als u thuis of op het werk vastzit,
 • Er is ook extra oefenmateriaal
 • en uitgebreide toetsen op internet.
 • Ook kunt u terecht op de CAD-tools voor handige ondersteuning en programma's.

Oefenen

Vaak moet u tussen twee cursussen eerst een aantal maanden oefenen. Als u meerdere cursussen achter elkaar wilt volgen, dan kunt u deze samenstellen met bovenstaand schema. U kunt ook contact opnemen met een van onze adviseurs.

Autodesk certificaat

ATC AutoCAD Training CenterTEC is een 'Autodesk Authorised Training Centre'. Na afloop van een cursus krijgt u uw Autodesk certificaat uitgereikt. Het 'Autodesk ATC Course Completion Certificate' is wereldwijd erkend en wordt alleen verstrekt bij een door Autodesk erkend en gecontroleerde hoge kwaliteitsopleiding. Ook uw docent  staat op dit certificaat vermeld.

Autodesk Certification Centre

Ook kunt u bij TEC deelnemen aan het Autodesk Certification Program (ACC) waarbij u examens aflegt om een Autodesk Certified User te worden!

HBO-certificaat

Bij afsluiting van een deeltijd HBO-opleiding ontvangt u, naast de tijdens de opleiding behaalde Autodesk-certificaten, een door de overheid erkend HBO-certificaat. Tevens mag u de titel Autodesk Certified Engineer (ACE) achter uw naam voeren.

Optimale werkplek

U beschikt tijdens de cursus over een professionele werkplek met internet en u tekent met de software-versie naar keuze (voor AutoCAD geldt zowel de volledige- als de LT versie). In het pand van TEC biedt het ruime leslokaal de nieuwste technische snufjes zoals Classroom Management software, een 3D muis (Spacepilot), 24" beeldscherm en HP Z240 Werkstations. Tijdens een aantal cursussen wordt gebruik gemaakt van een 3D printer, een 3D freesmachine en een digitale trekbank.

De cursussen kunnen ook binnen uw bedrijf worden gegeven. Dit heeft als voordeel dat u in overleg met onze opleidingscoördinator de cursusinhoud geheel kunt afstemmen op uw eigen organisatie.

Lesmateriaal

En natuurlijk ontvangt u gratis bij uw cursus het standaard werk voor de AutoCAD, de AutoCAD LT, Inventor of Revit  'Computer Ondersteund Ontwerpen'. Het meest gebruikte boek in de bedrijven en opleidingsinstituten. U kunt dit Nederlandstalige boek gebruiken om thuis verder te studeren. U gebruikt dit boek in combinatie met de gratis 30-dagen versie van de software. 

Uw cursusinstituut is een prijswinnaar

Aan het eind van iedere cursus wordt door de cursisten een evaluatieformulier ingevuld. De punten waarop de beoordeling plaatsvindt zijn: Begeleiding, cursusmateriaal, lesomgeving en docent. Het Autodesk-seizoen loopt van maart tot februari en aan het eind wordt gekeken welke ATC's over de hele wereld het beste scoren. TEC kreeg maar liefs drie maal de hoogste score van alle ATC´s (Autodesk Training Centre) in de Benelux.   Autodesk blijft evalueren, maar reikt nu geen awards meer uit.

Studiekosten aftrekbaar

Er zijn verschillende mogelijkheden voor aftrek van studiekosten van belastinggelden en het verkrijgen van subsidie voor opleiding binnen bepaalde branches.

 • STAP-budget
  Voor persoonlijke ontwikkeling en betere kansen op de arbeidsmarkt kunt u eenmaal per jaar een aanvraag indienen voor het STAP-budget van € 1000. Lees meer
 • Vermindering op Loonbelasting/Premie volksverzekering werkgever
  Daarnaast is er de mogelijkheid van afdrachtvermindering in het kader van onderwijs. De werkgever betaalt dan minder loonbelasting en premie volksverzekeringen voor het personeelslid dat een opleiding volgt.
 • Branchegerichte subsidies
  Opleiding en Ontwikkelingsfondsen dragen financieel bij aan de scholing van werknemers in hun branche. Grote O+O-fondsen, met veel mogelijkheden, zijn te vinden in de volgende branches: horeca, bouwbedrijf (Loopbaantraject Bouw & Infra), metaalindustrie, metaalbewerking (OOM), motorvoertuigen (OOMT), elektrotechniek en installatie (OTIB), bakkersbedrijf, meubelindustrie (SSWM), timmerindustrie (SSWT), confectie-industrie (OOC). Kleinere fondsen zijn te vinden in de groenten- en fruithandel, de parketvloerbranche of de koeltechniek.
 • Europese subsidies voor scholing
  Vanuit de Europese Unie zijn er regelmatig subsidieprogramma's waarvan ook werkgevers kunnen profiteren. Het nieuwste programma ESF wil werknemers beter toerusten voor de arbeidsmarkt.

Tip

Vraag uitgebreide informatie aan via de contactpagina