CADCollege logo

Dit boek is bedoeld voor het eerste begin met Revit. U leert hiermee de basistechnieken die u kunt gebruiken voor het ontwerp van een eenvoudige woning. Het is Nederlandstalig en gebruikt Nederlandse families.

Basisboek Revit

De leerboeken Revit voor het MBO zijn gemaakt op verzoek van het middelbaar technisch onderwijs in Nederland. Het leert de leerling stap voor stap de eenvoudigste tekentechnieken voor het 3D ontwerpen in de bouw. Alle CAD-functies zijn stap voor stap behandeld en er staan veel voorbeelden in. De van oorsprong Nederlandse teksten en tekennormen zorgen ervoor dat u de juiste kennis opdoet (denk aan Nederlandse muren, vloeren , daken etc.). Door de combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent het boek zich uitstekend voor zelfstudie. Het boek is gebaseerd op de dagelijkse praktijk van de beginnende Revit tekenaar.

Inhoud


Auteur Ronald Boeklagen

Dit basisboek over Revit  is zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen en maakt deel uit van zijn serie Basisboeken. De auteur leidt bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op tijdens de cursussen AutoCAD, Inventor en Revit. Tevens verzorgt hij de HBO-opleidingen voor AutoCAD, Inventor, Revit en 3ds Max. Hij ontving de Autodesk award 'Best ATC Instructor of the Benelux'.

Templates

Revit in een algemeen programma dat gebruikt wordt over de hele wereld. Door gebruik te maken van de juiste templates (Ned: sjablonen) en de juiste families (blokken) wordt het programma toepasbaar voor Nederland. Het boek gebruikt templates die speciaal voor dit boek gemaakt zijn. Hiermee kan een eenvoudige woning opgebouwd worden. In de templates zitten spouwmuren, breedplaatvloeren, vloeren op zand, daken, ramen en deuren zoals wij deze in Nederland gebruiken. Deze templates en families kunnen gratis bij het boek gedownload worden. U kunt deze na het doorlopen van de lessen gebruiken voor uw eerste ontwerpen. Achteraf gaat u deze aanvullen met families die speciaal bij uw werk horen. In het boek staat ook een inleiding voor het aanmaken van Templates.

Versies

De verschillende versies van het boek sluiten aan bij de versies van Revit. Vanaf Revit 2017 is de installatietechniek opgenomen. Vanaf Revit 2020 Constructie. Vanaf Revit 2024 Bouwtechnische detaillering.

Revit LT

Revit LT is de verkleinde versie van Revit. Een deel van het boek is niet bruikbaar voor LT. (15% is niet bruikbaar) Op de voorpagina van ieder hoofdstuk is aangegeven of dat hoofdstuk met Revit LT te doorlopen is.

Instructiefilmpjes en templates

instructiefilm Revit leert uw leerling vooral door oefening. Er zijn heel veel oefeningen opgenomen in de schoolboeken. Als extra service bij de boeken heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen uit het boek voor te doen. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug.

Boeken bestellen

Voor het bestellen van boeken voor het MBO klikt u hier.