CADCollege logo

CADCollege Cloud: De regels van de technische tekening


Een serie online lessen die de regels van de technische tekening uitlegt volgens de Nederlandse normen. Een tekening is meer dan een projectie van aanzichten. In de lessen van CADCollege cloud komen alle regels van de technische tekening  aan bod zoals de notaties voor bematen en de symbolen. De regels over aanzichten komen niet uitgebreid aan bod in CADCollege Cloud. Deze regels over aanzichten worden namelijk behandeld in het programma CARD.
Omdat de regels van een technische tekening per vakrichting anders zijn, bestaan er verschillende programma´s voor de bouw-, metaal-, installatie, elektro en autotechniek. De lessen van CADCollege Cloud staan volledig op internet. Ieder programma uit de serie maakt gebruik van dezelfde eenvoudige interface voor leerling en docent. De inhoud van de lessen is geheel vakgericht. Naast de verschillende programma's voor Tekeninglezen is er ook het programma Trainer CAD voor het leren tekenen met een CAD systeem. Trainer CAD is niet vakgericht.

Versie 6 tegenover versie 5.3 en 5.0

Versie 6 van CADCollege Cloud werkt via HTML5. Dat betekent dat de software werkt op ieder apparaat dat internet met Javascript ondersteunt.

Versie 5.3 werkte ook in de Cloud, maar via Adobe Flash. Vanaf 1 januari 2021 wordt Flash geblokt door alle algemene internet browsers. We hebben jaren gewerkt aan de omzetting van Flash naar Html5. Dit is afgerond in het schooljaar 2020/2021 Om het voor de gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken worden alle abonnementen van versie 5 omgezet naar abonnementen versie 6. 

CADCollege 5.0 werkte op uw netwerk. Dat heeft zoveel nadelen dat deze versie volledig is uitgefaseerd.

Het gemak van online les

Zowel de leerling als de docent hoeft niets te installeren. De docent maakt klassen aan, voegt eventueel leerlingen toe en zet de toetsen uit of aan. De resultaten worden beheerd vanuit een internet browser. De leerlingen volgen de lessen via een computer of tablet. De lessen kunnen zowel thuis als op school gevolgd worden. U kunt de leerlingen bijvoorbeeld thuis laten oefenen, terwijl u op school de toetsen afneemt. U zet daarvoor de toetsen alleen op een bepaald moment aan. In BCAD kan de docent ieder moment de tekeningen inzien die de leerlingen maken. Hij kan opmerkingen toevoegen en opdrachten uitgeven vanuit zijn huissituatie. Ideaal voor afstandsonderwijs.
  • Tekeninglezen metaal Europees / Amerikaans
  • Tekeninglezen bouw, Tekeninglezen Installatietechniek
  • BCAD, Theorie Trainer CAD

Belangrijkste voordelen van CADCollege Cloud

  • Voor de leerlingen leuk en duidelijk. De lessen zijn leuk en interactief. Uren lessen met een geduldige docent.
  • Voor de docent makkelijk: De docent hoeft niets te installeren en heeft toch overzicht over de voortgang van alle leerlingen.
  • Voor de systeembeheerder makkelijk: Er hoeft niets geinstalleerd te worden.

Technische specificaties

  • Leerling: internettoegang waarbij de browser javascript ondersteunt. Google Chrome werkt het beste. Een Chromebook met muis geeft de beste resultaten.
  • Docentencomputer:  Internet Explorer 7 en hoger, Apple Safari, Google Chrome of iPad.

Voorbeeldlessen

Via de volgende link kunt u inloggen alsof u een leerling bent. Van ieder programma van CADCollege Cloud zijn twee thema's opgenomen. CADCollege Cloud bestaat zelf uit meer dan honderd thema's.
Start voorbeeldlessen
Download folder Bestellen voor scholen Bestellen voor particulieren