CADCollege logo

Dit boek leert u stap voor stap de meest eenvoudige tekentechnieken in het 2D tekenen met AutoCAD. Het is Nederlandstalig en gebruikt Nederlandse tekennormen.

Basisboek AutoCAD

De leerboeken AutoCAD voor het MBO zijn gemaakt op verzoek van het middelbaar technisch onderwijs in Nederland. Het leert de leerling stap voor stap de eenvoudigste CAD tekentechnieken voor het 2D tekenen, waaronder ook het parametrisch tekenen. Alle CAD-functies vindt u in een prettig leesbare stijl uitgebreid behandeld en met veel voorbeelden geillustreerd. De van oorsprong Nederlandse teksten en tekennormen zorgen ervoor dat u de juiste kennis opdoet (denk aan millimeters, lagenindeling en kleuren). Door de combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent het boek zich uitstekend voor zelfstudie. Het boek is gebaseerd op de dagelijkse praktijk van de beginnende CAD-gebruiker.

Inhoud

Het boek bevat de meest gebruikte 2D tekentechnieken uit deel I van het volledige dikke gebonden boek uit de serie Computer Ondersteund Ontwerpen. Het complete boek bestaat uit vijf delen. Het behandelt ook het 3D ontwerpen, het samenwerken met andere programma's en het aanpassen van AutoCAD. Verder zit er in het complete boek een uitgebreid functieoverzicht. Inhoud basisboek Volledig boek

Auteur Ronald Boeklagen

Dit basisboek over AutoCAD is zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen en maakt deel uit van zijn serie Computer Ondersteund Ontwerpen. De auteur leidt bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op tijdens de cursussen AutoCAD en Inventor. Tevens verzorgt hij de HBO-opleidingen voor AutoCAD, Inventor, Revit en 3ds Max. Hij ontving de Autodesk award 'Best ATC Instructor of the Benelux.

Instructiefilmpjes

instructiefilm AutoCAD leert uw leerling vooral door oefening. Er zijn heel veel oefeningen opgenomen in de schoolboeken. Als extra service bij de boeken heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen uit het boek voor te doen. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug. Kies in het menu boven voor Boeken-CD's en klik op de juiste versie van het boek. Kies vervolgens voor Uitgewerkte oefeningen.

Boeken bestellen

Voor het bestellen van boeken voor het MBO klikt u hier.