CADCollege logo

Trainer CAD

Computer Ondersteund Onderwijs voor een snelle start met CAD. De lesstof omvat alle basis tekentechnieken. Bovendien wordt een inleiding gegeven in ruimtelijk inzicht en projecties.

Vaardigheid

Trainer CAD biedt niet alleen les, maar verzorgt met name ook de vaardigheid door middel van de vele oefeningen. Met het bijgeleverde CAD-systeem (BCAD) kan de leerling onbeperkt oefenen.

BCAD online

CAD-systeem Het Nederlandstalig CAD systeem BCAD sluit aan bij de standaard in het bedrijfsleven. Het loopt volledig in de cloud. U kunt 2D technische tekeningen maken met bematingen, arceringen en blokken. De tekeningen staan in drie mappen: De tekeningen die TEC heeft klaargezet met duizenden voorbeelden. De tekeningen die u als docent klaarzet voor uw leerlingen en de tekeningen van ieder van de leerlingen. U kunt de tekeningen van al uw leerlingen inzien en bewerken. Lees verder

De opstap

Trainer CAD geeft een degelijke basis voor uitbreidingen naar tekeninglees-, reken- en ontwerpprogramma's. De eerste stap naar AutoCAD is hiermee ook gemaakt.

Theorie, oefeningen en toetsen

De theorie geeft tekst en uitleg over CAD technieken. Vervolgens toont Trainer CAD in een demo hoe deze CAD technieken worden toegepast. Na de theorie krijgt de leerling teken-oefeningen.
Wanneer de Trainer vindt dat de leerling voldoende vaardigheid heeft, volgen de toetsen.

Modules

De lessen zijn flink uitgebreid in versie 6. Er zijn nieuwe modules voor ruimtelijk inzicht opgenomen. Bovendien zijn het aantal CAD technieken uitgebreid. 
 • 1. Plattegrond en doorsneden De overgang van een 3D model van een huis naar de plattegrondtekening. Herken de relatie tussen het huis met verschillende verdiepingen en zijn plattegrondtekeningen.
 • 2. Bouwkundige symbolen
 • 3. Dialoog met het CAD systeem
 • 4. Positioneren met het raster. Waar dient een raster toe, hoe wordt deze ingesteld en gebruikt. Vangfuncties (Osnap) met Eindpunten, middelpunten en snijpunten.
 • 5. Aanzichten en projectiemethoden
 • 6. Praktijkblok 1 met tientallen tekeningen die aangevuld moeten worden, waarbij complete aanzichten getekend moeten worden. Alleen de lijnfunctie.
 • 7. De technische tekening met Lijnsoorten, lijndikten etc
 • 8. Plaatsingsfuncties zoals: lijnen, cirkels, bogen, bemating, e.d.
 • 9. Praktijkblok 2 met tientallen tekeningen die aangevuld moeten worden en waarbij aanzichten getekend moeten worden. Niet alleen lijnen, maar ook bogen en cirkels
 • 10. Veranderen van de tekening. Wijzigingsfuncties zoals: trimmen, verwijderen, verplaatsen draaien.
 • 11. Praktijkblok 3 met tientallen tekeningen die aangevuld moeten worden en waarbij alle aanzichten getekend moeten worden.
 • 12. Positioneren met ondermeer: de coördinaten. absoluut/relatief/poolcoordinaten

Voorbeeldlessen

Via de volgende link kunt u inloggen alsof u een leerling bent. Van ieder programma van CADCollege Cloud zijn twee thema's opgenomen. CADCollege Cloud bestaat zelf uit meer dan honderd thema's.
Start voorbeeldlessen Bestellen voor scholen Bestellen voor particulieren