CADCollege logo

Cursus Revit Basis

U werkt in de bouw en u wilt ontwerpen, plannen en materiaal uittrekken. Met Revit kunt u alles tot in detail en in 3D bewerkstelligen. Voor de beginners is er de basiscursus.

In deze praktijkgerichte basiscursus leert u in vier dagen de belangrijkste tekentechnieken van Revit. De onderwerpen zijn geselecteerd op bruikbaarheid voor de praktijk. Ook wanneer u al een beetje ervaring heeft opgedaan met Revit wordt de cursus aanbevolen. Door de cursus neemt uw inzicht toe en gaat u efficiënter werken.

Revit Basis


€ 990,- 4 dagen all-in prijs (ex. btw). Binnen vier dagen leert u heel Revit kennen in vogelvlucht.
 • Studeren in kleine groep
 • Nederlandstalig lesmateriaal
 • Autodesk Certificaat
 • incl. Leer- en naslagwerk
Cursusplanner bel voor advies op maat:
024 356 56 77 of type uw vraag

Cursusgegevens

Doelgroep
aanstormende Revit gebruikers
Voorkennis
geen voorkennis vereist, bouw-achtergrond is een pré 
Duur
4 dagen
Lesmateriaal
Leer- en naslagwerk Revit incl. BIM (Nederlandstalig), auteur R. Boeklagen
Certificaat
Autodesk Authorised Training Centre (ATC), wereldwijd erkend
Plaats
CAD-leslokalen, Nijmegen

U leert

De belangrijkste tekentechnieken worden praktisch behandeld. De cursus is in twee delen opgedeeld. Het eerste deel duurt drie dagen. U leert in vogelvlucht de werkwijze van het ontwerpen met Revit. U gebruikt dan voorbeeldtemplates en voorbeeldfamilies. U maakt een ontwerp van een woonhuis vanaf de eerste schets tot en met de bestektekening, presentaties, virtuele rondleidingen en materiaalstaten. De cursus is praktisch: U begint vanaf nul, maar na drie dagen print u een bestektekening op A1 formaat en u maakt een detailtekening, zodat u zeker weet dat u na de cursus zelfstandig kunt werken.
In het tweede deel leert u hoe u nieuwe componenten aanmaakt. U leert hoe u het woonhuis kunt uitbreiden met zaken die niet in de voorbeeldbestanden zitten. In het eerste gedeelte van de cursus werkt u vooral met de lagenmodellering van Revit. Alle bouwkundige componenten zijn dan beschreven alsof deze bestaan uit lagen. Dit tweede deel gaat vooral over de volume modellering. U maakt nieuwe systeemfamilies aan, zoals spouwmuren. en nieuwe families, zoals ramen. Daarmee leert u voldoende zodat u zelfstandig een volledig andere woning of project kunt maken. De volgende thema's komen aan bod:

 • Inleiding Building Information Modeling; BIM, Gebouw-informatiemodel
 • De structuur van bouwkundige componenten opgedeeld in categorieen, families, types en instanties.
 • Plaatsen van muren, vloeren, daken en funderingen.
 • Werken met binnenmuren, deuren, ramen, trappen en relingen.
 • Een gebouwmodel bekijken; Aanzichten, doorsnedes, plattegronden, situatieschets etc.
 • Maatvoeren en relaties; werken met maatvoeringen en relaties zoals het uitlijnen of symmetrie.
 • Detailleren en tekenen, werken met teksten en labels, werken met detail views, werken met teken-views.
 • Constructiedocumentatie; een schema maken en wijzigen, ruimtes aanmaken en een ruimteschema maken, legenda's maken, materiaal uittrekken.
 • Presenteren van het gebouwmodel; werken met tekenbladen, werken met kaders, Bestektekening, detailtekening, materiaalstaat. Virtuele rondleidingen, Mooie presentaties. Bezonningsstudie met Zon en schaduw.
 • Locaal (In-place) aanpassen van families, het tekenen met het volumemodel van Revit.
 • Inleiding in het maken van In-place families en laadbare families.

U kunt na de cursus

Na deze cursus bent u in staat om zelfstandig een woonhuis of een eenvoudig gebouw te ontwerpen. U kunt een 3D-model van een gebouw op zetten. U kunt details uitwerken, bestektekeningen maken, materiaal uittrekken en ruimteschema's maken.

Praktische informatie

Doelgroep: aanstromende Revit-gebruikers
Voorkennis: geen voorkennis vereist, Bouw-achtergrond id een pre
Groeilijn: Revit Basis > Revit Gevorderd. Bij deze cursus gaat u dieper in op de opbouw en het maken van Revit families en op het samenwerken met meerdere partijen.
Plaats: CAD-leslokalen, Nijmegen, 9:00-16:00 uur