CADCollege logo

Cursus 3ds Max Renderen, -Basis, -Gevorderd en Expert

Met 3ds Max gebruikt u het CAD-systeem als ontwerpsoftware voor modelleren, animeren, renderen & composities in 3D.

Het ontwerpprogramma 3ds Max van Autodesk biedt u een krachtige modelleer-, animatie-, rendering- en compositie mogelijkheden in 3D. Kunstenaars en ontwerpers verhogen met deze tool hun productiviteit en hun creativiteit wordt goed ondersteund. De cursussen voor 3ds Max geven u niet alleen kennis en vaardigheden in het gebruik van de basistechnologie en de functies, maar ook in het toepassen van de gespecialiseerde tools voor gameontwikkelaars, kunstenaars en grafisch ontwerpers en de specifieke mogelijkheden voor architecten, ontwerpers, ingenieurs en visualisatiespecialisten.

Cursus Renderen met 3ds Max

De cursus Renderen met 3ds Max is bedoeld voor de ontwerper die zijn ontwerp, die hij heeft gemaakt met AutoCAD 3D, Inventor of Revit, wilt laten flitsen met prachtige foto's, virtuele rondleidingen en animaties. Bekijk de lijst met onderwerpen in de beschrijving van de cursus. Cursusduur: 2 dagen.

Cursus 3ds Max Basis

Tijdens de cursus 3ds Max Basis leert u volgens de juiste methode hoe u het beste uw eigen ontwerp kunt opzetten en uiteindelijk kunt presenteren. De ontelbare mogelijkheden van 3ds Max worden stap voor stap uitgelegd en geoefend waarbij er met name aandacht besteed wordt aan onderdelen die voor elke starter zeer belangrijk zijn. Na het volgen van deze basiscursus weet u welke mogelijkheden u het beste kunt inzetten voor uw eigen ontwerp en hoe u dit in een zo'n kort mogelijk tijdbestek kunt presenteren. Na het volgen van de basiscursus is er een goede bodem gelegd om zelf met de software aan de slag te gaan. Zonder dat u voor verrassingen komt te staan als te hoge rendertijden door onjuiste instellingen in bijvoorbeeld Mental Ray. Tijdens de cursus wordt ingegaan op het maken van 3D modellen, veelal toegepast in een omgeving. Het juist samenstellen van materialen en lichtbronnen voor zowel binnen- als buitenscenes komt natuurlijk ook uitgebreid aan bod volgens de meest recente technieken. Cursusduur: 4 dagen.

Cursus 3ds Max Gevorderd

Tijdens de 3ds Max Gevorderden cursus leert u om in veel kortere tijd meer aansprekende en betere visualisaties en animaties te maken. Dit zowel op fotorealistisch niveau, door verdieping in de ontelbare mogelijkheden van Mental Ray, Quick Silver en Iray als ook op het niveau van NPR (niet fotorealistisch). Dit laatste zie je veel bij bijvoorbeeld technische presentaties op Discovery Channel. Naast de aandacht op het gebied van materialen wordt er uiteraard ook aandacht besteed aan de Graphite Modeling Tools waarmee u veel sneller ontwerpt. Om animaties nog meer tot leven te brengen leert u werken met Particle Flow waarmee u effecten als sneeuw, regen en stof tot stand brengt. De 3ds Max Gevorderen training is een erg interactieve training waarbij u leert werken met de meest nieuwe mogelijkheden in 3ds Max. Hierdoor zult u merken dat u de applicatie niet alleen beter gaat gebruiken maar ook beter zult begrijpen. U overziet hoe de verschillende mogelijkheden zijn opgebouwd en welke methodes u gebruikt in welke situaties om binnen acceptabele rendertijden te blijven. Cursusduur: 5 dagen.

Cursus 3ds Max Expert

De cursus 3ds Max Expert is bedoeld voor de echte specialist. De man of vrouw die al tijden met 3ds Max werkt en toch graag nog een volgende stap wil zetten. De meest geavanceerde tekentechnieken voor 3D presentaties / animaties komen aan bod, zowel op het gebied van particles, character animatie, shading maar ook hard surface modeling. Bekijk de lijst met onderwerpen in de beschrijving van de cursus. Cursusduur: 3 dagen.