CADCollege logo

Cursus AutoCAD


AutoCAD is een CAD systeem voor 2- en 3-dimensionale tekeningen en van toepassing op alle vakgebieden. Het programma bestaat meer dan 30 jaar. Er zijn meer dan 3.5 miljoen geregistreerde gebruikers. Het kan dan ook gerust de standaard in de CAD wereld genoemd worden. Als iemand u een tekening opstuurt, dan is dat bijna altijd een AutoCAD tekening. Voor branches zoals de bouw waarbij een hele bedrijfskolom van architect, aannemer, onderaannemer en installateur met dezelfde tekening moeten werken is zo'n standaard een must. De AutoCAD LT-versie is een goedkopere uitgave en alleen geschikt voor tekeningen in het platte vlak.

Cursus AutoCAD 2D Basis

Heeft u weinig of geen ervaring met AutoCAD dan is deze Basiscursus voor u interessant. U heeft voor deze cursus geen voorkennis op het gebied van CAD nodig. Wel is het noodzakelijk dat u basiskennis van Windows heeft. U leert de belangrijkste tekentechnieken toepassen. Na afloop kunt u zelfstandig tweedimensionale tekeningen maken met AutoCAD. U kunt efficiënt tekenen door zoveel mogelijk informatie uit uw tekening te hergebruiken. En u weet de juiste structuur in uw tekeningen aan te brengen. Cursusduur: 4 dagen.

Cursus AutoCAD 2D Gevorderd

Heeft u een Basis- of Updatecursus gevolgd, of heeft u al ervaring opgedaan in uw werk, dan kunt u door naar de cursus AutoCAD 2D Gevorderd. U leert efficiënter werken en effectiever omgaan met AutoCAD. Een bijzonder leuke cursus omdat u veel van uw eigen werk zult herkennen, maar waarbij u telkens weer denkt: 'Dat had ik eerder moeten weten'. Op de laatste dag leert u de CAD-omgeving aan te passen aan uw specifieke werkzaamheden. U maakt uw eigen menu's en werkbalken en automatiseert terugkerende processen. Cursusduur: 4 dagen.

Cursus AutoCAD Update

Als u al AutoCAD-ervaring heeft opgedaan en wilt gaan werken met de nieuwste versie, dan kunt u de cursus AutoCAD Update volgen. U duikt dieper in de materie en leert nieuwe en gewijzigde functies. Zo bent u snel bij en hoeft u niet opnieuw een volledige Basiscursus te volgen. U bent bovendien perfect voorbereid op de cursus AutoCAD Gevorderd. Cursusduur: 2 dagen.

Cursus AutoCAD en VB&NET

Leer hoe u uw AutoCAD-programma aanpast aan de specifieke taken van uw bedrijf met de cursus 'AutoCAD en VB&NET'. U maakt programma's die hele tekeningen samenstellen of data genereren uit een bestaande tekening. U 'kneedt' AutoCAD tot een prefect hulpmiddel voor uw eigen toepassing. Iedereen kan daarmee tijd winnen. Alles wat u leert over de programmeertaal kunt u bovendien gebruiken voor vrijwel elk ander programma (denk aan Inventor of Office-programma's). Cursusduur: Basis 4 dagen / Gevorderd 3 dagen.

Cursus AutoCAD 3D

U tekent in 2D, maar wilt gaan ontwerpen en/of 3D-illustraties maken. Voor u heeft TEC de cursus AutoCAD 3D. U leert ruimtelijk tekenen en ontwerpen volgens het vlakkenmodel en het volumemodel. AutoCAD biedt hier veel meer mogelijkheden dan vaak wordt verondersteld. U leert hoe u het 3D-model omzet naar een 2D-tekening. Een zeer motiverende cursus met prachtige resultaten. Cursusduur: 4 dagen.