CADCollege logo

Cursus Inventor Expert

U heeft de basistechnieken van Inventor al onder de knie en wilt zich gaan specialiseren in het ontwerpen van nieuwe producten of onderdelen.

U leert in de cursus Inventor Expert handig gebruik te maken van Design Accelerator. Daarnaast leert u hoe u een nieuw ontwerp aanpakt (Methodisch Ontwerpen) en hoe u uw ontwerp op sterkte berekent of optimaliseert met behulp van de Eindige Elementen Methode (FEA).

U leert hoe u een ontwerp voorbereidt om deze klantspecifiek in te zetten. U maakt variantenontwerpen met een koppeling naar Excel of met gebruik van iLogic. Als u dan een aantal getallen verandert in een Excel-werkblad of in een dialoogbox, dan wordt een compleet ontwerp die uit honderden tekeningen kan bestaan aangepast aan de veranderde waarden.

De cursus is doorspekt met praktijkvoorbeelden. Na de cursus bent u een betere ontwerper. De lessen zijn erg motiverend: U optimaliseert in de cursus bijvoorbeeld een haak, die daarna wordt geprint met een 3D printer en vervolgens wordt stukgetrokken op een trekbankje, zodat u direct kunt zien hoe goed uw ontwerp is en vertrouwen krijgt in de rekentechnieken van Inventor.

Inventor Expert


€ 1490,- 4 dagen all-in prijs (ex. btw). In vier dagen leert u zelfstandig sterkteberekeningen uit te voeren en weet u tot het beste ontwerp te komen.
  • Studeren in kleine groep
  • Nederlandstalig lesmateriaal
  • Autodesk Certificaat
  • incl. Leer- en naslagwerk
Cursusplanner bel voor advies op maat:
024 356 56 77 of type uw vraag

Cursusgegevens

Doelgroep
Constructeur en ontwerpers nieuwe producten
Voorkennis
basiskennis Inventor
Duur
4 dagen
Lesmateriaal
Nederlandstalig hand- en leerboek Inventor, Computer Ondersteund Ontwerpen
Certificaat
Autodesk Authorised Training Centre (ATC), wereldwijd erkend
Plaats
CAD-leslokalen, Nijmegen

U leert

U leert hoe u een innovatief ontwerp maakt en hoe u uw ontwerp voorbereid op varianten met de volgende onderwerpen:

Blok1 (eerste- en tweede dag)
  • Sterkteberekeningen met de Eindige Elementen Methode (FEM, FEA) (1,5 dagen)
  • Dynamische simulatie 0.5 dag
Blok 2 (derde- en vierde dag)
  • Varianten ontwerpen en parametrische modellen met iParts/iMates/iAssemblys, koppeling met Excel en een inleiding in iLogic (1,5 dag)
  • Sneller ontwerpen met een inleiding in Design accelerator (0,5 dag)

U kunt na de cursus

-op een gevorderd niveau werken met de designmodules, zodat u snel een ontwerp in een vorm omzet.
-zelfstandig een onderdeel doorrekenen op sterkte, doorzakking, eigenfrequentie of knik. Omdat deze software direct met uw Inventor samenstelling of onderdeel werkt en extreem snel is, zult u meer inzicht krijgen in de krachtenverdelingen en zullen uw ontwerpen beter worden. U leert hoe u deze methode inzet om een ontwerp te optimaliseren.

iLogic

In deze cursus zit een inleiding in iLogic. Met iLogic maakt u zogenaamde programma´s in de taal iLogicVb. Deze programma´s zitten ingesloten in uw normale Inventor bestanden. iLogicVb is een programmeertaal die gemaakt is op basis van vb.net. Er zijn functies aangemaakt waarmee het makkelijk is om een bestaand Inventor ontwerp aan te passen. Een iLogic ontwerp start met een samenstelling of een tekening die tot in de puntjes is uitgewerkt. U voegt aan dit ontwerp een programma toe die het ontwerp aanpast. Het programma verandert onder andere de parameters, vervangt onderdelen of stelt de schaal van een aanzicht in. Het programma maakt u in deze cursus aan met de iLogic editor van Inventor. U activeert het iLogic programma door een of meer parameters te veranderen. Als i u meer wilt weten over iLogic, dan wordt de cursus Inventor iLogic aangeraden.

Blok

Als u geen Inventor Professional of Inventor Simulation heeft, dan kunt u niet veel met de les in sterkteberekeningen. U kunt dan alleen blok 2 volgen. Bel voor details en data.

Tip

Als u in uw tekenkamer meerdere normale versies heeft en een enkele Professional, dan kan iedereen deze Professional starten vanuit elke computer. Met deze Professional versie kunt u de sterkteberekening of dynamische simulatie uitvoeren.

Bent u aangesloten bij een branchefonds, vraag dan subsidie aan voor uw cursus. Bij het branchefonds voor de Metaal, de OOM, kan het zelfs zo zijn dat de cursus binnen het totaal voor u beschikbare budget zelfs gratis is!

Vervolgcursus

De cursus Inventor iLogic & VB.NET sluit exact aan bij de cursus Inventor Expert.