CADCollege logo

Dit boek leert u of uw leerling stap voor stap de meest gebruikte computer ondersteunde ontwerptechnieken. Het is Nederlandstalig en gebruikt Nederlandse en Belgische tekennormen.

Fusion 360 Basisboek

stap voor stap de grondbeginselen van het 3D CAD. Alle lessen zijn geschreven in een prettig leesbare stijl. De lessen zijn met veel voorbeelden geillustreerd en bevatten veel oefeningen. De van oorsprong Nederlandse teksten en tekennormen zorgen ervoor dat uw student de juiste kennis opdoet (tekenregels volgens de NEN, millimeters, ISO en DIN bibliotheek, de juiste projectiemethode). Door de combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent het boek zich uitstekend voor zelfstudie.

U als docent en uw studenten maken gebruik van de studentensite van Autodesk waar ze CAD-CAM programma's als Fusion gratis downloaden. Hierdoor gebruiken zij hun schoolcarriere lang de nieuwste en modernste software. Gaan ze in het tweede jaar weer naar een nieuwe softwareversie over, dan kunnen ze daarbij het boek met gevorderde onderwerpen in de nieuwste versie verkrijgen.

Inhoud

Nieuw

Het boek is dit jaar uitgebreid met een flink aantal hoofdstukken. Dit is mogelijk geweest omdat Fusion sterk is uitgebreid. De volgende hoofdstukken zijn nieuw:
  1. Notaties: Een extra hoofdstuk 2D tekenen met ruwheid, tolerantie etc
  2. Realistische weergave: Een hoofdstuk over uiterlijk, camera's en meer voor mooie afbeeldingen
  3. CAE: Sterkteberekeningen volgens de Eindige Elementen Methode
  4. CAM: Machine aansturing (niet nieuw, maar uitgebreid)
  5. ECAD: Elektronische ontwerpen vanaf E-schema tot PCB tot 3D model
Verder zijn alle afbeeldingen aangepast aan de vernieuwde interface. 

Fusion, Basisboek

De verkorte uitgaven zijn gemaakt op verzoek van het technisch onderwijs.

Auteur Ronald Boeklagen

Dit basisboek over Fusion is zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen en maakt deel uit van zijn serie Computer Ondersteund Ontwerpen. De auteur leidt bij het CAD College van TEC in Nijmegen tekenaars en constructeurs op tijdens de cursussen Fusion en AutoCAD. Tevens verzorgt hij de HBO-opleidingen voor Fusion, AutoCAD, Revit en 3ds Max. Hij ontving de Autodesk award 'Best ATC Instructor of the Benelux.

Instructiefilmpjes

instructiefilm Fusion leert uw student vooral door oefening. Er zijn heel veel oefeningen opgenomen in de schoolboeken. Als extra service bij de boeken heeft de auteur tientallen instructiefilmpjes op internet gezet om de oefeningen uit het boek voor te doen. Deze makkelijke en eigentijdse manier van leren zorgt voor een extra steuntje in de rug. Kies in het menu boven voor Boeken-CD's en klik op de juiste versie van het boek. Kies vervolgens voor Uitgewerkte oefeningen.

Boeken bestellen

Voor het bestellen van boeken voor het MBO klikt u hier.