CADCollege logo

BCAD ONLINE voor scholen met Trainer CAD

BCAD is een 2D CAD programma. Het is ontwikkeld voor het onderwijs in techniek, eenvoudig, Nederlandstalig en alleen basis CAD functies. BCAD is onderdeel van de lessenserie CADCOLLEGE Cloud. Deze serie behandelt het tekeninglezen en ruimtelijk inzicht. Met BCAD Online kunt u een eenvoudige CAD tekening maken vanuit Google Chrome, Microsoft Edge, of Firefox. U hoeft niets te installeren. U heeft geen dure computer nodig. Een Chromebook is meer dan voldoende. De tekeningen worden opgeslagen in de Cloud. Daardoor kunt u overal werken met uw tekening. Op school, thuis of in de trein. U kunt AutoCAD tekeningen openen, inladen en opslaan.
Voor scholen zit hier een bijkomend voordeel bij. De docent kan tekeningen klaarzetten voor de hele klas en kan de tekeningen van alle leerlingen bekijken en van commentaar voorzien. Er wordt bijvoorbeeld een tekening klaargezet zonder bemating. De leerlingen moeten deze afmaken en de docent kan deze nakijken. Alles zonder dat u op school zit, overzichtelijk en zonder moeilijke beheerprogramma's. U heeft geen USB-stick of netwerk nodig. Alles wordt in de cloud bijgehouden.
Scholen die de server wegdoen en de desktops uit het leslokaal omzetten naar laptops en chromebooks kunnen direct aan de slag. Dat is zelf oorspronkelijk de aanleiding geweest om het bestaande windows programma BCAD om te zetten naar de cloud. De cloud versie is uiteindelijk veel krachtiger en makkelijker geworden dan de windows versie.

Kenmerken kort

  • 2D teken functies
  • Eenvoudig, Nederlandstalig
  • Geen installatie nodig, geen USB stick, netwerk, server of computerlokaal nodig.
  • Compatibel met DWG-formaat

BCAD in de Voorbeeldlessen

Via de volgende link kunt u inloggen alsof u een leerling bent. Van ieder programma van CADCollege Cloud zijn twee thema's opgenomen. Onderin staat BCAD ingebouwd in twee voorbeeld lessen van Trainer CAD. Als u een abonnement genomen heeft kunnen uw leerlingen BCAD ook los gebruiken.
Start voorbeeldlessen
Bestellen voor scholen Bestellen voor particulieren