CADCollege logo
Persbericht: AutoCAD (LT) 2008, 15-06-07

Leerboek en naslagwerk AutoCAD 2008
Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Nijmegen

15 juni 2007

TEC / CAD College BV geeft in Nederland en België al jaren het standaardwerk uit voor AutoCAD en Inventor. Zo ook dit Autodesk-seizoen. TEC komt uit met een nieuw leerboek en -naslagwerk voor AutoCAD 2008. Er zijn belangrijke aanvullingen doorgevoerd die betrekkingen hebben op de nieuwe mogelijkheden van release 2008. Een zeer compleet boek van 1888 pagina’s voor €49,50.

De nieuwe gebonden uitgave over AutoCAD 2008 is voorzien van een groot aantal voorbeelden en illustraties alsook achtergrondinformatie en tips. Het is een van oorsprong Nederlandstalig leerboek met Nederlandse tekennormen. De lezer leert stap voor stap alle CAD tekentechnieken. Naast de basiskennis, waaronder Dynamische blokken en toolpalettes, leert hij ook specialistische zaken als Sheetsets en fotorealistisch renderen en leert de gebruiker AutoCAD aan te passen aan zijn werkzaamheden. De combinatie: theorie, geleide instructie en oefeningen leent zich prima voor zelfstudie. Door de complete grafische overzichten van alle functies en mogelijkheden is dit boek tevens uitstekend geschikt als naslagwerk.
De nieuwe uitgave over AutoCAD 2008 is, zoals altijd, verzorgd door Ronald Boeklagen. Hij ontving de Autodesk award voor de “Best ATC Instructor” van de Benelux.Onderwerpen

Alle onderwerpen zijn terug te vinden in deze uitgave. Daarnaast legt Boeklagen de nadruk op de tekenregels in zijn nieuwe boek. Alle nieuwe functies van versie 2008 komen uitgebreid aan bod. En in alle hoofdstukken is de verbeterde werkwijze voor de schaal  van de tekening, die versie 2008 met zich meebrengt, verweven. Denk aan bemating, tekst, arcering en dergelijke. Er zijn nieuwe hoofdstukken over begrotingen en calculaties en bij 3D zijn de lampen aangepast. De functies die nieuw zijn toegevoegd in de software van 2008 staan apart aangegeven, zodat ook ervaren gebruikers weer snel op weg zijn in de nieuwe versie.

Beginners en experts


Er zijn hoofdstukken voor beginners en hoofdstukken voor experts. De auteur heeft deze opsplitsing gemaakt om niet-ingewijden zo snel mogelijk aan de slag te krijgen. Deze vinden in de hoofdstukken voor beginners genoeg basisinformatie om te kunnen tekenen, zonder dat ze worden overvoerd met een teveel aan details. Degene die het basiswerk onder de knie hebben kunnen vervolgens de diepte in gaan met de delen voor experts.

Instructie filmpjes via Internet


De oefeningen uit het boek worden op de internetsite van de uitgever voorgedaan. Daar treft de lezer tientallen filmpjes aan. Een unieke manier van leren, die de zelfstandige lezer een extra steuntje in de rug geeft. Als de lezer het leuk vindt kan hij na  de oefeningen uit het boek te hebben doorgenomen een toets afleggen via de CADCollege Tools op Internet om te controleren of hij alles goed kan toepassen. Daar zijn bovendien ook duizenden symbolen te downloaden.

Het boek “AutoCAD 2008, Computer Ondersteund Ontwerpen” is opgebouwd uit vijf delen. Het hoofdstuk 2D-tekenen beslaat 750 pagina's, 3D ontwerpen 280, Koppelen en samenwerken 60, Aanpassen met VBA 560 en het naslaggedeelte bestaat uit 230 pagina’s.

“AutoCAD 2008, Computer Ondersteund Ontwerpen”, ir. R. Boeklagen, ISBN
978-90-72487-54-4. U kunt het boek rechtstreeks bestellen bij TEC, telefoon 024 - 356 56 77 of via Internet www.cadcollege.nl. Het boek is ook in de boekhandel verkrijgbaar onder het nummer 978-90-72487-54-4. Uitgever: TEC / CAD College te Nijmegen. Gebonden uitgave, prijs: €49,50

TEC / CAD College Nijmegen is een Autodesk Authorised Training Center & Autodesk Authorised Publisher

www.cadcollege.nlLeerboek en naslagwerk AutoCAD LT2008
Auteur: ir. Ronald Boeklagen

Ook voor de LT-uitgave van AutoCAD 2008 is het boek verkrijgbaar. Het boek is opgebouwd uit drie delen. Het eerste deel gaat over het 2D-tekenen en beslaat 610 pagina's. Dit deel is vooral gericht op de beginnende gebruiker van AutoCAD. Op gestructureerde wijze wordt alles uitgelegd wat nodig is voor een efficiënte omgang met AutoCAD. Deel 2 gaat over het Aanpassen van AutoCAD LT en is bestemd voor de gevorderde gebruiker. De leerstof is gericht op het toespitsen van de software op het werk van de lezer. Bijvoorbeeld door het gebruik van toolpalettes of het aanmaken menu's, lijnsoorten of arceerpatronen. Het derde deel is het naslagwerk en bevat 135  pagina's aan overzichten. Deze gebruikt de lezer naast het werk en om snel beknopte informatie terug te vinden. Dit deel bevat tevens ook de index. In totaal heeft het boek AutoCAD LT2008, Computer ondersteund Ontwerpen 868 pagina's, prijs '39,50, ISBN 978-90-72487-55-1.

De boeken zijn te bestellen via onderstaande website of bij TEC, telefoon 024–356 5677. De  boeken zijn ook verkrijgbaar in de boekhandel onder vermelding van het ISBN-Nummer.

www.cadcollege.nl