CADCollege logo

Deze software wordt vernieuwd. Via de contactpagina kunt u om meer informatie vragen.

CARD; Ruimtelijk inzicht & Projectieleer


CARD biedt Computer Ondersteund Onderwijs voor Ruimtelijk inzicht en Projectieleer. Ruimtelijk inzicht en Projectieleer zijn vaardigheden die de leerling zich eigen moet maken. CARD is dan ook voorzien van korte sessies theorie en negen groepen oefeningen- en toetsblokken. Hierbij zorgen 144 objecten en een willekeurige selectie van lijnen, aanzichten en dergelijke, voor meer dan 20.000 (twintig duizend!) opgaven. Deze hoeft de leerling natuurlijk niet allemaal te doorlopen. De minder goede leerlingen echter kunnen vrijwel onbeperkt oefenen. Klik hier voor een film.


CARD biedt tekeninglezen en zijn tegenhanger Trainer CAD (uit CADCollege series 5) biedt les in het tekening maken.

Bestelgegevens

Titel: CARD, Ruimtelijk inzicht en Projectieleer
Uitgever: TEC / CAD College BV Nijmegen
Aanvraag:

Wat is CARD voor de leerling

CARD is met open armen ontvangen in het onderwijs én een blijvertje gebleken. Met CARD gaat de leerling zelfstandig achter de computer aan de slag. Dit kan in klassenverband maar natuurlijk ook als remedial teaching. Hij krijgt les door middel van korte stukjes theorie en wordt vervolgens telkens aan de hand genomen en door heel veel oefeningen heen geleid. En oefening baart kunst, dat blijkt dan vervolgens in de toetsen. De leerling leert alles over aanzichten, isometrische projectie, rechte projectie, lijnsoorten en doorsneden. De uitdagende oefeningen worden veelal ervaren als een spel. Door de vele animaties wordt de leerstof heel herkenbaar en concreet. Afhankelijk van de invoer van de leerling geeft CARD sturing aan de les als een echte en eeuwig geduldige docent. Zo geeft hij bijvoorbeeld opnieuw een stukje theorie en nieuwe oefeningen waar dat nodig is of gaat hij een niveau omhoog als de leerling de oefeningen allemaal goed uitvoert. De leerling is gemotiveerd aan de slag en behaalt een gedegen eindresultaat.

Wat is CARD voor de systeembeheerder en de docent

CARD is heel eenvoudig te installeren. Zowel als standalone als in een netwerk is het stap-voor-stap snel en transparant uit te voeren. De standaard installatie wordt het meest gebruikt. De docent kan de leerling zelfstandig laten werken en heeft de handen vrij. Het verloop van het leerproces en de resultaten van iedere leerling vraagt hij eenvoudig op. De docent mag de software ook thuis installeren. Hij kan dan zelf het programma doorlopen, altijd leuk, maar ook instellingen maken om de leerlingresultaten te volgen of om de lesvolgorde en dergelijke aan te passen.
Nieuw: CARD voor de leerling thuis. Heeft u CARD aangekocht en wilt u ook uw leerling thuis kunnen bedienen? U kunt hiervoor een abonnement nemen. De leerling klikt eenvoudig op een link en kiest bij installatie thuis voor Amerikaanse- of Europese projectie. Direct daarna kan hij/zij direct aan de slag.

Nieuwe versie 3: onderwerpen en technische achtergrond

Zijn de veranderingen op het gebied van ruimtelijk inzicht en projectieleer er niet of nauwelijks, de technische achtergrond van educatieve programma's veranderen wel degelijk. Achter de schermen is er al heel wat gebeurd. Zo is CARD op 64-bits computer te gebruiken en op afwijkende beeldschermformaten. Versie 3 heeft een Windows 7 lay-out gekregen met de iconen en de pasteltinten van deze tijd. Er zijn nieuwe animaties aangemaakt voor het begin van de oefeningen en toetsen. De losse objecten in de oefeningen en toetsen kunnen gedraaid worden zodat het object aan alle kanten te bekijken is. Er is een volledig nieuwe beheertool gemaakt voor de docent, de CARD Manager. Hiermee kan de docent klassen aanmaken (meerdere), klassen instellen en de resultaten manipuleren en samenvatten in Excel, PDF of Word. Dit is met de hand nog niet zo makkelijk omdat iedere leerling de toetsen op zijn eigen niveau kan uitvoeren en ook nog eens een ander aantal opgaven kan doen, nu dus automatisch én op maat resultaat.

Beschrijving van modules


Vlakken kleuren:

Het herkennen van aanzichten. De gebruiker wijst een gekleurd vlak aan in de rechte projectie en kleurt het corresponderende vlak in de isometrische projectie.

Lijn aanwijzen in de Isometrische projectie:

Lijnherkenning. In de rechte projecties staat een lijn aangegeven die de gebruiker in de isometrische projectie moet tekenen.

Lijn aanwijzen Rechte projectie:

Lijnherkenning. In de isometrische projectie staat een lijn aangegeven die de gebruiker in de rechte projecties moet tekenen.

Ontbrekende lijn in de Isometrische projectie:


Lijnherkenning en instellen lijnsoort. In de rechte projecties staat een lijn aangegeven, die de gebruiker in de isometrische projectie met de juiste lijnsoort moet tekenen.

Ontbrekende lijn in de Rechte projectie:


Lijnherkenning en instellen lijnsoort. In de rechte projecties staat een lijn aangegeven, die de gebruiker in de isometrische projectie met de juiste lijnsoort moet tekenen.

Ontbrekend aanzicht A:


Aanzichtherkenning en instellen lijnsoort. In de rechte projectie ontbreekt een aanzicht die de gebruiker met behulp van de isometrische projectie en hulplijnen moet tekenen.

Ontbrekend aanzicht B:


Aanzichtherkenning en instellen lijnsoort. In de rechte projectie ontbreekt een aanzicht, die de gebruiker met behulp van hulplijnen moet tekenen. Vijf van de zes aanzichten zijn zichtbaar, de isometrische projectie niet.

Ontbrekende aanzichten:


Aanzichtherkenning en instellen lijnsoort. De gebruiker moet met behulp van de isometrische projectie en hulplijnen alle drie de aanzichten van de rechte projectie tekenen.

Doorsnede construeren:

Doorsnedenherkenning.

De r moet met behulp van de isometrische projectie en hulplijnen een aangegeven doorsnede in de rechte projectie tekenen. Klik hier voor een film.

Leerling-manager

Met de leerling-manager kunt u klassenlijsten aanmaken om zo de vorderingen en resultaten van de leerlingen makkelijk op te kunnen vragen. Deze tool wordt automatisch bij CARD 3 geinstalleerd.

Levering

Het programma CARD versie 3 wordt geleverd voor Windows 10, 8.1, 7, Vista en XP. De duidelijke Nederlandstalige handleiding kunt u digitaal gebruiken vanuit deze site of indien gewenst uitprinten. CARD werkt zowel in een netwerk als ook stand-alone. Met een extra tool (abonnement) kan de leerling ook thuis aan de slag. CARD is naast Nederlandstalig, ook instelbaar op Engels en Duits. CARD is uit voorraad leverbaar en ontvangt u binnen een week in huis.