CADCollege logo

Leerboek Revit Aanpassen

Auteur ir. R. Boeklagen
U kunt Revit uitbreiden met eigen functionaliteit, zodat uw werk leuk en motiverend wordt. Saai en repeterend werk hoort dan tot het verleden. Revit is op vele manieren bij te sturen. Dit boek helpt u snel op weg. Het boek is zoals gewoonlijk voorzien van veel voorbeelden, afbeeldingen en stap voor stap instructies.  Het is bedoeld voor de gevorderde BIM manager. U wordt hiermee een echte expert.

Als we allemaal hetzelfde werk zouden doen, dan zou Revit niet aangepast hoeven te moeten worden.  Omdat we allemaal andere ideeën hebben over de beste werkwijze is de ideale situatie alleen bereikbaar als u Revit op uw werk aanpast. Als u Revit heeft bijgestuurd, krijgt u een systeem op maat. Het is dan sneller en efficiënter dan welk standaardprogramma dan ook. Het kost in het begin wel ontwikkeltijd, maar die tijd wint u terug omdat u en uw team sneller werkt.

Het boek bestaat uit vier delen

  • Algemene aanpassingen. Lijnsoorten, arceerpatronen etc.
  • Inleiding Dynamo. Een grafische programmeeromgeving die als schil over de Revit api ligt. Deze heeft een lage instapdrempels en is handig voor parameterstudies en kleine programmaatjes
  • VB.NET. De eenvoudigste programmeertaal van .NET.
  •  Revit api. De interface tussen een van de programmeertalen van .NET en Revit. Geschikt voor kleine en grote programma's. In de inhoudsopgave staan een aantal voorbeelden die in het boek gemaakt worden. De voorbeelden lijken dialoogboxen van standaard Revit. Alleen het Nederlands verraadt dat deze door onze cursisten zijn gemaakt.

Talen schematisch

In de onderstaande afbeelding staan de relatie tussen de talen aangegeven.

Bibliotheek van routines en setup-routine

Het boek gaat gepaard met een uitgebreide bibliotheek van honderden functies die u direct kunt gebruiken. Met deze bibliotheek bent u in recordtijd op weg. Het boek gaat gepaard met een programma dat uw project met de druk op een knop instelt voor Revit. Geen gehannes meer met referenties en menu's.

Beginners en Gevorderden

Het boek bevat hoofdstukken voor beginners in het programmeren. Hierin leert u de basis van het programmeren met VB.NET. U leert hoe uw programma's automatisch geladen worden in Revit en u maakt programma's met nieuwe functies. Ook expert hoofdstukken komen aan bod, zoals een koppeling met Access.

Gegevens

Titel Leerboek Revit Aanpassen  2021
Auteur
Uitgever TEC / CAD College te Nijmegen, (024) 3565677
Inhoudsopgave Download
ISBN Dit is in een zeer gelimiteerde oplage geprint. Het boek inclusief toolbox is onbetaalbaar. Daarom zijn deze alleen verkrijgbaar als onderdeel van een cursus bij TEC / CADCollege.
Uitgave Paperback, 340 pagina's